Prinsjesdag 2023

Op de 3e dinsdag in september, ook wel Prinsjesdag genoemd, begint het nieuwe werkjaar van de regering. Op Prinsjesdag spreekt Koning Willem-Alexander ook de troonrede

Lees meer »

Stemmen voor de gemeenteraad

Op 14, 15 en 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in 334 gemeenten. Door de spreiding in tijd zal het dan minder druk worden bij de stembureaus, is de verwachting.

Lees meer »

Beëdiging kabinet Rutte IV

Na 299 dagen is vandaag in Den Haag de beëdiging van het Kabinet Rutte IV. Zo vind vandaag de bordesscène plaats, ook staat de eerste ministerraad op het programma.

Lees meer »

Koningsdag 2021

Straten zijn versierd met vlaggen tijdens de viering van Koningsdag. Omdat er nog strenge coronamaatregelen gelden en de versoepelingen pas een dag later ingaan, is bewoners gevraagd zoveel mogelijk in hun eigen buurt te blijven en drukke plekken te vermijden.

Lees meer »

Informateur Tjeenk Willink om tafel met grotere partijen

Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt de meeste grotere partijen uit de Tweede Kamer om te praten over het formatieproces. De Kamer heeft de informateur uiterlijk drie weken de tijd gegeven om tot een rapport te komen. Helaas hebben we maar twee partijen kunnen fotograven, i.v.m. een demonstratie waren de ingangen van het Binnenhof gesloten.

Lees meer »

Kamerleden komen documenten verkenners inzien

Op het Binnenhof in Den Haag meldde Kamerleden zich vanmorgen om de documenten te zien van de oud verkenners. Daar was afgelopen week veel gedoe over nadat een ANP-fotograaf een foto maakte van oud verkenner Kajsa Ollongren waarin ze belangrijke documenten zichtbaar hield voor de camera. Een stukje tekst was onder meer: ''Pieter Omtzigt, functie elders.'' De nieuwe verkenners hebben alle documenten openbaar gemaakt voor Kamerleden en de pers.

Lees meer »

Stembureaus verkiezingen open

Nederland kan naar de stemlokalen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar zijn de mogelijkheden om in een stembureau een stem uit te brengen uitgesmeerd over drie dagen vanwege de coronamaatregelen.

Lees meer »

Val kabinet

Het kabinet van Rutte is twee maanden voor de Kamerverkiezingen gevallen. Het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zal nu demissionair doorregeren, met uitzondering van minister Wiebes van Economische Zaken. Die stapt met onmiddellijke ingang op vanwege zijn rol als staatssecretaris van Financiën in het vorige kabinet.

Lees meer »

Catshuis overleg

Het kabinet kwam bijeen voor een ingelaste overleg op het Catshuis in Den Haag. Aanleiding daarvoor is het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen week.

Lees meer »