Sneeuw in Rotterdam centrum

In het centrum van Rotterdam ligt een (dun) laagje sneeuw. In het hele land zijn vlokken gevallen daardoor staan er al lange files en is er in de ochtend hinder op het spoor

Lees meer »

Politie massaal aanwezig bij boerenprotest

Het boerenprotest van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) donderdag in Den Haag trok een paar honderd boeren. De gemeente Den Haag wilde de boeren niet bij de Tweede Kamer hebben. De stad stuurde de boeren naar het Malieveld.

Lees meer »

De Götheborg replica bezoekt Rotterdam

Het historisch zeilschip Götheborg maakt zijn vierde tussenstop in Rotterdam. Hoewel de replica van het schip eerder in Nederland is geweest, waaronder Amsterdam en Den Helder, is dit de eerste keer dat het Rotterdam bezoekt.

Lees meer »

Lange rijen door drukte op Schiphol

Schiphol heeft opnieuw te maken met topdrukte. Tot ver buiten de aankomst- en vertrekhallen staan rijen met passagiers. Een aantal reizigers heeft ook de vlucht gemist door lange wachttijden voor de security.

Lees meer »

Drukte op het Maasvlaktestrand

Nederland zoekt met deze extreme hitte verkoeling aan het water. Aan de kust in het Rotterdamse Maasvlakte waren enkele honderden mensen aan het genieten van temperaturen ruim boven de 30 graden.

Lees meer »

Klimaatmars door centrum van Rotterdam

Duizenden mensen zijn zondag in Rotterdam de straat opgegaan voor de klimaatmars. Volgens een inschatting van de organisatie lopen er tegen de 10.000 betogers mee om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Lees meer »

Loopbrug over de Coolsingel

Hoe ziet Rotterdam eruit vanaf boven? Als je geen hoogtevrees hebt, kun je daar achter komen. In het centrum is namelijk een loopbrug gemaakt. Boven de Coolsingel hangt de loopbrug op bijna 30 meter hoogte.

Lees meer »

Willem Engel na twee weken op vrije voeten

Willem Engel heeft donderdag rond half zeven de Penitentiaire Inrichting Rotterdam Hoogvliet verlaten. Engel zat twee weken onder voorarrest vast. De Viruswaarheid-voorman werd op 16 maart aangehouden vanwege opruiing over corona.

Lees meer »

Storm Eunice raast over Nederland

Storm Eunice is vrijdagmiddag uitgegroeid tot een officiële zware storm in Nederland. Tussen 14.00 en 15.00 uur werd in Vlissingen een gemiddelde windsnelheid van 10 Beaufort gemeten en daarmee is voor het eerst sinds 9 februari 2020 sprake van een zware storm.

Lees meer »

Kerstmis 2021

Kerstmis 2021 is net als vorige jaar een feest in een lockdown. Ondanks de maatregelen versieren veel mensen hun huis voor de feestdagen.

Lees meer »

Pakjesavond 2021

5 december, beter bekend als Pakjesavond is voor Sinterklaas en zijn pieten een drukke avond. Ze ging bij veel kinderen langs om cadeautjes te brengen.

Lees meer »

Wildlands

Een keer totaal iets anders, geen nieuws maar dieren. Onze fotograaf Jessy bracht een bezoek aan diertuin Wildlands in Emmen.

Lees meer »

Restaria Nieuwveld geopend

Restaria Nieuwveld is geopend! Het restaurant van de familie Nieuwveld opende vanmorgen om 11:00 haar deuren. In opdracht van lokale media heeft NL foto en video dit fotoverslag gemaakt.

Lees meer »

Eerste storm van 2021 een feit

In Vlissingen is tussen 09.00 en 10.00 uur een uur lang windkracht 9 gemeten. Daarmee is volgens Weer.nl officieel sprake van de eerste storm van het jaar. Op verschillende plekken in Nederland richtte de storm schade aan.

Lees meer »

Sneeuwstorm Darcy trekt over het land

Het grootste deel van Nederland is zondagmorgen bedekt door een sneeuwdeken. Die is volgens Weerplaza zeer grillig door de harde wind en lastig te meten maar dat mag de pret niet drukken! Gemiddeld ligt er zo’nacht tot negen centimeter en de sneeuwval houdt voorlopig nog aan.

Lees meer »

Ongeval metro Spijkenisse

Bij metrostation De Akkers in Spijkenisse is een metro door een stopblok geschoten. Het voertuig hangt op een hoogte van ongeveer tien meter. Hulpdiensten zijn bezig de metro te bergen. De machinist is niet gewond geraakt en heeft het voertuig zelfstandig kunnen verlaten.

Lees meer »

Lancering SpaceX te zien in Nederland

NASA-astronauten Bob Behnken en Doug Hurley zijn zaterdag vertrokken vanaf Cape Canaveral in Florida met de Crew Dragon van SpaceX. De historische lancering verliep zonder problemen en het duo raast nu met 27.000 kilometer per uur richting ruimtestation ISS. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een commercieel bedrijf mensen naar de ruimte brengt.

Lees meer »